سنگ گرانیت غده دار یا رگه دار
گاهی اوقات در هنگام خرید سنگ گرانیت با لکه های سیاه رنگ یا رگه های سفید و سیاه بر روی سنگ مواجه می شویم که وجود این لکه ها باعث می شود آن سنگ،گرانیت درجه 2 و 3 تلقی شود و این در واقع برای سنگ گرانیت یک عیب است.گاهی این لکه به شکل دایره است و گاهی به شکل رگه های رنگی.به لکه های دایره ای شکل “غده” و به رگه های رنگی “رگه یا شال” می گوییم.
علت این لکه ها تجمع کانی های مختلف در یک قسمت از سنگ است که پس از برش و ساب خوردن نمایان می شود.در زیر به این کانی ها اشاره شده است.
کوارتز (Quartz) با رنگ سفید شیری
فلدسپات (Feldspar) با رنگ سفید مایل به زرد یا خاکستری
فلدسپات پتاسیم (Potassium Feldspar) با رنگ صورتی تیره
بیوتیت (Biotite) با رنگ مشکی یا قهوه ای تیره
موسکویت (Muscovite) با رنگ طلایی متالیک یا زرد
آمفیبول (Amphibole) با رنگ مشکی یا سبز تیره
ترکیب کانی های فوق با یکدیگر سبب ایجاد طرح های مختلف در گرانیت می شود.حال اگر این ترکیب یکنواخت باشد سنگ دارای یک طرح مشخص است و کیفیت سنگ از نظر خریدار بالاتر است اما اگر این ترکیب در یک قسمت از سنگ توسط تجمع کانی های سازنده سنگ برهم بخورد و مانند یک لکه بر روی سنگ ظاهر شود آن سنگ از نظر خریدار دارای کیفیت پایین تری است.در زیر تصاویری از سنگ های گرانیت غده دار و رگه دار نشان داده شده است.
سنگ گرانیت رگه دار
در تصاویر زیر کانی موسکویت به رنگ طلایی را مشاهده می کنید
البته باید در نظر داشت که وجود این لکه ها در بافت سنگ گرانیت به معنی شکننده بودن آن قسمت از سنگ نیست و در واقع این کانی ها از مواد تشکیل دهنده سنگ گرانیت هستند اما تجمع آنها در آن قسمت باعث ایجاد لکه یا رگه می شود که این امر از زیبایی سنگ و یکنواخت بودن طرح آن می کاهد.